Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. února

12. 11. 2019

Mám daleko k dokonalosti, jsem od založení špatný a zkažený, ale Bůh mi dal poznat mou bídu, a právě to považuji za jedinou svou sílu.
Sv. Rafael od sv. Josefa (1835 - 1907)

Pocit vlastní ubohosti má zásadní význam pro duchovní růst. Je to výchozí bod na cestě zrání. Správně prožívaná osobní bída nám umožňuje přimknout se k Ježíši s dětskou důvěrou a pokorou. Pán utěšoval svatého Pavla: "Stačí ti Moje Milost, protože Síla se tím zřejměji projeví ve slabosti" (2 Kor 12,9). Apoštol se tedy chlubí svou slabostí, má zalíbení v ponižování, v nedostatku a v pronásledování. Kolikrát prožívá slabost, tolikrát je silný. A silný je proto, že pravdu o své slabosti odevzdává Ježíši. Velikou prázdnotu a zmatek, jaké provázejí zkušenost slabosti, často nevyplní ani neuzdraví žádný člověk či příjemný prožitek. Proto na dobu takové zkušenosti poodejděme od lidí a přebývejme před Ježíšem v mlčení trpícího srdce. On pak v nás ze zkušenosti hlubokého pokoření vzbudí pokoj a odvahu, abychom dokázali vstát. Znovu nám potvrdí Svou Lásku, kterou ničím nepodmiňuje. Krásně to vyjádřil žalmista: "Neboť On ví, z čeho jsme utvořeni, má v paměti, že jsme jen prach" (Žl 103,14).

Jerzy Zieliński: 365 dní s mystiky Karmelu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hi estranky.cz Webmaster!

(Ronny, 23. 2. 2023 2:14)


12 000 000 messages to the whole world - new marketing tool for your company.

Steps to get it:
1. Go to website https://search-any-web.com
2. Register and login
3. Do search and press "Send Messages"
4. Sit back and relax, we will do the rest and send you report

We have hudge database - more than 80 mil. websites. If you need something more - contact via email info@search-any-web.com

Some screens - https://postimg.cc/gallery/2zhrCvt