Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lumina (6)

13. 2. 2017

adrienne_von_speyr-150x216.jpg

Adrienne von Speyr (1902 - 1967)

Snad je jen jedna míra pro lásku a tou je poslušnost. Ve vztahu dětí k jejich rodičům se mi to zdá pokaždé velmi jasné. Zdalipak je to tak jasně vidět na našem vztahu k Bohu?

Kruh, který není uzavřen, není dokonalý. Ještě méně dokonalá je poslušnost, na které je vidět nátlak.

Na jevišti se člvoěk učí být jiný. V životě se očí být sám sebou, což se zdá značně těžší: najít své poslání a žít v jeho nitru.

Jednotlivý úder ještě nemá plný účinek. Může tu jít o náhodu. Teprve když se údery opakují, pozoruji, že jsem přec jen míněn já. Kolikrát musí Bůh zavolat, než zpozorním?!

Modlitba a poslušnost by se v nás měly stát tak dokonalou jednotou, že by byly neoddělitelné. Aby byly jedno, musí se setkat, aby se setkaly, musí se přinejmenším vyskytovat. Vyskytují se u mne skutečně modlitba a poslušnost denně alespoň na okamžik?

Řekli jsme: "Vzdáme se všeho," a mysleli jsme tím: "Chceme jen Tebe." V tom "jen" je stále ještě míra naší žádostivosti, v tom "Tebe" je míra Tvého Nekonečného Milosrdenství.

Mnozí hoří po tom rozdat se. Stále se dávají do služeb nějaké věci, když obsáhnou jednou její dimenze, už o ni nemají zájem. Kdyby se místo toho prostě dali do služby Bohu, kdy by pak obsáhli Jeho Dimenze?

Každý chce být otcem nebo synem, ale naproti tomu žádný dědečkem nebo vnukem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář