Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lumina (7)

12. 3. 2017

adrienne_von_speyr-150x216.jpgAdrienne von Speyr (1902 - 1967)

Ukončení vztahu znamená vždy navázání vztahu nového. Odpoutání od Boha je zřídka údělem, nikdy není řešením.

Každý krok na cestě může znamenat zklamání, protože není přece možné, aby to byl poslední krok k cíli nebo dokonce aby otevíral plný rozhled.

Stále znovu upadáme do pokušení sami sebe vydávat třeba tak, jak se vydávají peníze, v rámci vlastního rozpočtu. Bůh nám dej tu Milost konečně nechat počítání, dávat se takoví, jací právě jsme, ale zcela a stále víc. Obsah peněženky může znát On Sám. A ani to by nebylo nutné.

Dary, co stojí peníze, se dají nádherně odstupňovat. Od haléře k celému jmění je bezpočtu variací. Vše se dá proměnit na dar. Lásku dáváš pouze, když ji dáváš celou marnotratně. Tím se tu nabízí pouze jedna možnost, která v sobě skrývá všechny možnosti.

Z míry služby se dá vytušit možnost svobody.

Žiješ v nás, Pane. Dej, ať se staneme bytem. Dáme ho do pořádku, pomůžeme při tom, jak jen to půjde, dokud Bůh nepřijde. Ale pak ať je naše pozornost zaměřena na Hosta a jen, jenom docela sekundárně na byt.

Každé ANO v katolickém smyslu je něco celého, nepodmíněného. Slibuje víc, než může dodržet, a tak musí Pán toto ANO převzít a splnit, takže splnění nutně obsahuje mnohem víc, než slib dával tušit.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář