Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z myšlenek bl. Marie Candidy od Eucharistie

16. 10. 2015

maria-candida-od-eucharistie.jpgBl. Marie Candida od Eucharistie (1884 - 1949)

Když na Oltáři spočívá Svatá Hostie, klečím v mlčení, se zrakem upřeným na Něj. Tímto způsobem si řekneme vše "řečí srdce". Dokonce i uprostřed rozptýlenosti pociťuji Sladkost svého Ježíše.

Ó, Božská Eucharistie, moje Naději, všechno očekávám od Tebe: od Tebe dílo posvěcení, od Tebe Plameny Lásky, které mě mají spálit, od Tebe Nebe... Mně všechno chybí, On všechno vlastní: Ježíš je mou Nadějí. Všechno mi přichází od Božské Eucharistie.

Se Svátostným Ježíšem všechno pomine: žal se rozplyne, duše znovu dostane sílu a i když zkouška a bolest nepřestávají, stávají se snesitelnými, ba až příjemnými díky Jemnosti, která plyne z Božské Eucharistie. Kdyby to lidé věděli, všichni by přicházeli k tomuto Prameni napojit se a pookřát. A ve Svatém Přijímání by měli silnou Hráz, která by zabránila rozvodnění vlastních vášní.

Buď pozdraveno, Tělo Kristovo, Narozené z Marie Panny. Buď pozdravena, Maria, Úsvite Eucharistie... Ó, Maria, moje Matko, pomoz mi uspokojit Tvé Srdce, zaujmout Tvé Místo tady při Ježíšovi ve Svátosti a napodobovat Tě ve všem.

Dejte srdce Marii! Milujte, milujte, milujte tuto Nejmilejší Matku, napodobujte Ji a chcete-li Jí dát tu největší útěchu, milujte Jejího Ježíše v Hostii, nahraďte Ji při Ježíšovi.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář