Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (1)

19. 2. 2016

200px-ana_de_jesus.jpgCt. Anna od Ježíše (1545 - 1621)

25. listopadu 1545 v Medině del Campo

Velká radost zaplaví tohoto dne tváře dona Diega de Lobera  a jeho ženy Františky.
Pocházejí ze slavné španělské rodiny Torrés a mají předky ve třech provinciích: v Kastilii, v Biscayi a v Estremaduře. Jejich šlechtictví nezáleží tolik v jejich majetku, který není veliký, ale v jejich zbožnosti a lásce.
Velká radost, neboť se narodila dceruška. Cristobal (Kryštof) má právě jeden rok. Podle dobových zvyklostí by mělo mít dítě jméno po některé své bábě, aby uchovávalo její živou vzpomínku. Ale don Diego a Františka poruší tradici a dají jí jméno Anna z lásky k Svaté Panně a k Její matce. 
Tedy hned na úsvitu svého života spočine dítě tajemným vyvolením v Srdci Panny Marie, a Její skrytý Život ji bude poznamenávat až do posledního dne.
Anna de Lobera začíná už od svého narození dlouhý výstup na Karmel. Začíná ho v noci hluchoty a mlčení: narodila se hluchoněmá... Příliš mnoho jednotlivostí nám uniká, než abychom mohli poznat okolnosti jejího příchodu na svět a hluboké příčiny této tělesné vady. Nevíme ani, kdy si toho rodiče všimli. Anně bylo teprve pět měsíců, když Pán k Sobě povolal dona Diega.
Snad po tomto úmrtí? Tehdy Františka de Lobera, dvojnásob zarmoucená svým ovdověním a chorobou své dcerušky, zintenzivní život modlitby, dává sloužit Mše, modlí se často Růženec, množí novény. A Boží Srdce musí nakonec ustoupit. Snad slyšela Františka Ježíšova Slova Kananejce, jako by byla řečena jí: "Ženo, veliká je tvá víra! Staň se ti, jak si přeješ! Tvá dcera je zdráva." (Mk 15,28) V sedmi letech je Anna uzdravena a pronese svá první slova: Ave Maria!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář