Jdi na obsah Jdi na menu
 


Citáty - bl. Alžběta od Trojice

8. 11. 2015

elisabeth_von_dijon_3-150x210.jpg

Bl. Alžběta od Trojice (1880 - 1906)

Můj Ježíši, tak nesmírně si přeji trpět, abych pro Tebe získávala duše... Přeji si oběti. Vítám každou, se kterou se každého dne setkávám.

Když si dítě prohlíží bílé vlasy starce a jeho ohnutá záda, říká si: Kdy budu tak starý jako on? Ta doba se mu zdá tak vzdálená. A zatím...

Jediné dobré slovo zašeptané ve správnou chvíli bývá často mimořádně užitečné. Proto je nikdy neopomeňme říci, jakmile se k tomu naskytne příležitost.

Odevzdala jsem se Panně Marii s naprostou důvěrou. Tolikrát mě vyslyšela, takže Jí nikdy nedokážu dostatečně vyjádřit svou lásku a vděčnost.

Pláči radostí, když myslím na Matku Boží, všechnu Laskavou a Zářící, a raduji se z Její Krásy jako dítě, které miluje svou matku. Nesmírně mě vnitřně přitahuje.

Což oheň není symbolem lásky? Což není také naším posláním připravovat cesty Pánu skrze sjednocení s Tím, kterého apoštol nazývá „Ohněm Stravujícím“?

Škapulíř je Mariin Šat. Ten, kdo jej nosí a kdo samozřejmě vynakládá veškeré úsilí k získání Spásy, nemůže se dostat do pekla. Proto budu vždycky nosit škapulíř.

Bůh tě nesmírně miluje a touží mít tě pro Sebe, bez ohledu na druh cesty, po které budeš muset tady na zemi kráčet.

Ať se Ježíš stane Králem mého srdce, jeho Oporou, Ženichem a Božským Přítelem. Ať je navštěvuje v každou denní i noční dobu, ať si v něm učiní Svůj čistý Příbytek.

Měli bychom si uvědomit, že Bůh je v našem nejhlubším nitru, a do všeho se pouštět s Ním. Pak nikdy nejsme všední, i když budeme dělat ty nejobyčejnější věci, protože v těchto věcech nežijeme, nýbrž je překračujeme.

Dobré půl hodiny jsem strávila před Trůnem Matky Boží Ustavičné Pomoci. Z hloubi srdce jsem se modlila za ubohé hříšníky. Prosila jsem Marii, aby přijala oběť mého života – lhostejno, jakým způsobem – za obrácení těch nešťastníků.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář