Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nade všechno mějte lásku

jachyma-de-vedruna-de-mas.jpg

Sv. Jáchyma de Vedruna de Mas (1783 - 1854)

Kéž bychom všechny hořely láskou k Pánu. Kdybychom jí vzplanuly, zvěstovaly bychom a zřetelně ukazovaly světu lásku stále větší, takže bychom jej celý zapálily. A proto všem říkám: Mějme velké touhy a Pán nám jistě dá, co bude pro nás nejvhodnější.
Snažme se vypudit ze svého srdce vše, co by mohlo překážet čisté lásce k Milovanému Ježíši. On Sám je Láska a touží se s námi v Lásce sdílet. Dobrý Ježíš nás neustále volá; jak dlouho si budeme zacpávat uši? Hleďme, ať jsou naše srdce stále připravena, naše vůle ať je cele oddána Ježíši, naše mohutnosti a všechny naše smysly ať slouží Ježíši.
Kéž naše srdce nelne nezřízeně k tvorům, nýbrž plane láskou k Ježíši, a to láskou stále vroucnější, protože láska neřekne nikdy „už dost" a neustane, dokud se celá nerozpálí ohněm. Když však čistá láska k Ježíši zcela roznítí naše srdce, vypudí z něho všechno, co by mu mohlo bránit, aby bylo dokonale naplněné láskou.
Neochabujme tedy, milujme Boha neustávající láskou. Jediný Bůh, Stvořitel Nebe i země, ať je naším Odpočinkem a Útěchou. Jeho Jediného totiž můžeme nalézt vždy, On zůstává stále, všechno ostatní pomíjí.
Lásku, lásku, kladu vám na srdce stále vroucnější lásku, která se nikdy neunaví. Čím více budeme Boha milovat, tím více budeme toužit ho milovat. A když budeme mít v srdci Ježíše, bezpochyby budeme mít s Ním a v Něm vše.

Zdroj: http://karmel.cz/index.php/component/jevents/detailudalosti/449/-/sv-jachyma-de-vedruna-de-mas-reholnice?Itemid=101

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář