Jdi na obsah Jdi na menu
 


»Nauka« sv. Marie Magdalény de Pazzi (3)

marie-magdalena-de-pazzi.jpgSnoubenka Církev

Tajemství Božího Slova, které je počato v Lůně Nejsvětější Trojice a zjevilo se Vtělením, pokračuje v Církvi. „Snoubenka Církev je počata a živena z Tvého Přesvatého Boku a z tohoto Boku dostává Nápoj pro všechny Tvé údy." Je utvořena „z Krve a Vody" Ukřižovaného Krista. Vyšla z „Nejušlechtilejší Části Jeho Těla, z Prsou, kde je uloženo Srdce, v němž je život". Církev je nové „stvoření Slova", „nové Tělo", „Tělo Kristovo".

Marie Magdaléna označuje Církev různými obrazy: člun se zásobami potravin, loď Petrova, archa Noemova hnaná Duchem Svatým, ovčinec shromážděný Kristem, budova, zahrada, vinice. Ale především je Tělem Kristovým, Kristovou Snoubenkou. Je velikým mořem, v němž se hemží mnoho živočichů.

Každá duše je pro Magdalénu Církví a má v sobě cítit Tajemství Církve. V sobě prožívá Láskyplnou Boží Péči a všecka Kristova Tajemství. Ze Svatého Člověčenství Vtěleného Slova vychází všechna Spásná Milost. Té se nám dostává prostřednictvím Jeho Nauky, která je pravou moudrostí života, a skrze svátosti. Svátosti jsou ovocem zahrady Církve, hrozny vinice Církve, vodami velikého moře, vnadidly rybářských sítí, mlékem z prsů Církve, paprsky rozpáleného slunce atd.

Za všechny stavy Církve světice na Příkaz Kristův často obětovala Jeho Krev: za řeholnice, kněze, věřící, nevěřící, hříšníky a bludaře. Dne 6. května 1585 ji Kristus vybídl: „Pojď, Má snoubenko, chci, aby přišla doba Znovuzrození a Obnovy celého Těla Svaté Církve Mou Krví tím, že Mi obětuješ všechny tvory."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář