Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (8)

30. 3. 2019

marie-magdalena-de-pazzi.jpgSv. Marie Magdaléna de Pazzi (1566 - 1607)

V létě roku 1586 diktovala dopisy význačným osobnostem, vyzývajíc je k reformě Církve. Než tak učinila, váhala; obávala se, že se klame. Raději by namísto diktování dopisů obětovala svůj život za šíření Evangelia. S radostí sledovala zprávy o práci misionářů v Japonsku. Její dopisy byly určeny papeži Sixtu V., kuriálním kardinálům a tři dopisy florentskému arcibiskupu Alexandrovi Medicejskému, který ji potom v klášteře navštívil a řekl o ní: "Tahle dcera opravdu mluvila v Osobě Ducha Svatého." (Ona mu - jako i svatý Filip Neri - prorocky předpověděla, že bude zvolen papežem.)
Zmíněná pět let trvající zkouška vyvrcholila v listopadu roku 1588. Podle příběhu vylíčeného v knize proroka Daniela (kapitola 14) byla nazvána Lago dei leoni ("Jáma lvová"). Skončila dne 10. června roku 1590. Tehdy se Marii Magdaléně zároveň dostalo mimořádných Darů Milosti. Zápisky o tomto období velké zkoušky jsou shrnuty ve dvou svazcích nazvaných Probatione ("Zkouška").
Podle starého zvyku zůstala Marie Magdaléna po složení slibů podřízena novicmistrové. Teprve v říjnu roku 1586 (tedy po roce a půl) opustila definitivně noviciát a přešla do juniorátu, který trval také tři roky. Zároveň se ještě s jinou spolusestrou stala představenou kandidátek. Když byla novicmistrovou zvolena opět sestra Evangelista del Giocondo, byla Marie Magdaléne pověřena (2. října 1589) úlohou asistentky pro novicky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář