Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (9)

marie-magdalena-de-pazzi-3.jpg

Sv. Marie Magdaléna de Pazzi (1566 - 1607)

Mezitím ji těžce zasáhlo několik úmrtí příbuzných a osob jí blízkých: roku 1587 zemřel její bratr Alamanus - v jedné extázi jej pak viděla trpět v očistci; roku 1590 matka - viděla ji také v očistci, ale "veselou a spokojenou" a již po čtrnácti dnech ji viděla v Ráji. Roku 1591 pak zemřel její první zpovědník v klášteře a nakonec roku 1597 zesnul otec.
V komunitě byly Marii Magdaléně postupně svěřovány i některé další úkoly: pověřili ji službou sakristiánky, byla zvolena za představenou juniorátu (mladších sester) a později novicmistrovou (mezi novickami byly také její dvě neteře z rodu Pazzi). Nakonec byla roku 1604 ustavena podpřevorkou kláštera (funkci však pro nemoc už nevykonávala) a představenou juniorek.
V říjnu roku 1604 však opět onemocněla a zůstala nemocná až do své smrti. Měla tuberkulózu plic. Zaopatřena byla dne 13. května roku 1607 při jasné mysli. Zřetelně knězi odpovídala, on se s ní a s celou svolanou komunitou pomodlil žalmy za umírající, Věřím v Boha, prefaci o Nejsvětější Trojici a tzv. Atanášovo vyznání víry (symbolum Quicumque), což byla její oblíbená modlitba. Sestrám kladla na srdce zvlášť trojí: řeholní kázeň, prostotu a lásku.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář