Jdi na obsah Jdi na menu
 


Volej na mne tak hlasitě, abych slyšela Tvůj Hlas

marie-magdalena-de-pazzi.jpgSv. Marie Magdaléna de Pazzi (1566-1607)

Po Svatém Přijímání jsem spatřila Ježíše plného Lásky; zdálo se, že mne chce škádlit a sladce ke mně promluvil, vedli jsme láskyplný rozhovor: „Volal jsem tě a tys neodpověděla" (srv. Pís 5,6). Já na to: „Hledala jsem Tě a nenalezla."

On řekl: „Volal jsem tě, Moje holubičko, a ty jsi neodpověděla." A já odvětila: „Hledala jsem Tě, můj Nejmilejší. Toužila jsem po Tobě, můj Nejmilejší. Milovala jsem Tě, má Lásko. Hledala jsem Tě, hledala, můj Nejmilejší, a nenalezla."

A má Láska, Ježíš, kterého vždy nazývám svou Láskou, řekl: „Má nevěsto, já tě tak usilovně volal a ty jsi Mi neodpověděla!" A já odvětila: „Já Tě tak usilovně hledala a Ty ses mi nedal nalézt, má Lásko!"

Ježíš, má Láska, řekl: „Víš, proč jsi Mne nenalezla? Protože jsi nehledala správně." A já odpověděla: „Víš, proč jsem Ti, má Lásko, neodpověděla? Protože jsi nevolal dost nahlas, abych Tě mohla slyšet."

Ježíš, má Láska, řekl: „Hledej Mne správně, Má nevěsto, a pak Mne nalezneš." A já na to: „Volej nahlas a budu Tě slyšet."

Má Láska, Ježíš, řekl: Ty, ty, Má nevěsto, Mne musíš hledat." Netrpělivá láskou jsem řekla: „Lásko, Ty víš dobře, že jsi řekl, kdo má víc, musí víc dávat. Protože máš víc než já, Ty musíš dávat víc. Víš dobře, že jsi Mocnější, Bohatší a Silnější než já, a také víš, že miluješ víc než já. Řekl jsi, že jsi Pravda; jestli jsi takto mluvil, má Lásko, říkal jsi pravdu, a jestli je to pravda, musíš Ty, Lásko, Ty, něco udělat, protože jsi Mocnější a Silnější než já; volej na mne tak hlasitě, abych slyšela Tvůj Hlas."

Náhle mi řekl: "Pojď, Moje holubičko, Moje krásko, pojď." (srv. Pís 2,13). A zcela mne sjednotil se Sebou, a takto sjednoceni hovořili jsme spolu v sladkém sdílení jako přítel s přítelem, ovšem nedovedla bych z toho sdělit ani jen to nejmenší. Často jsem však opakovala, když jsem s Ním byla takto sjednocena: „Teď jsem Tě nalezla, má Lásko, teď jsem spokojená, protože jsem sjednocená s Tebou, Lásko."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář