Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (10)

27. 12. 2016

blessed_miriam_baouardy---kopie.jpg

Sv. Marie od Ukřižovaného Ježíše (1846 - 1878)

Během knězova vyprávění jsem nabyla přesvědčení, že tou dívkou jsem já sama. V duchu jsem prosila Pannu Marii o Pomoc, abych se neprozradila, a odpověděla jsem mu pouze:
´Ta osoba, o které mluvíte, mi není tak docela neznámá, ale slíbila jsem, že nikdy neprozradím místo, kde se ukrývá. Přesto vám musím říct, že Miriam nebyla svedená, ale zasvětila se Bohu.´
´Mé dítě,´ zvolal kněz, ´pověz mi, kde je Miriam! Ujišťuji tě, že nejsi nijak vázaná toto tajemství uchovat. Vypadáš na pohled docela chudě; buď siBůh nikdy nedopustil, aby mi něco potřebného chybělo. Po pokladech tohoto světa netoužím, Nebeské Statky mi stačí. Co se týče prozrazení tajemství, to nikdy neudělám - Bůh a Panna Maria by mě potrestali.´"
Kněz řekl o Miriam jednomu arabskému biskupovi, který projížděl Alexandrií. Miriam pak tomuto biskupovi celý svůj příběh svěřila pod pečetí tajemství. Vyslechl ji s velkým zájmem, vhodně ji oblékl, nechal udělat její portrét a vzal ji s sebou na pouť do Jeruzaléma. Když dokončil pouť, nabídl biskup Miriam, že ji odveze do Říma, a přislíbil, že jí zařídí vstup do některého z tamějších klášterů. Velmi ji to rozradostnilo, ale tolik si přála znovu spatřit svého bratra, že nabídku odmítla. Nastoupila proto na loď plující do Akkonu, zuřivá bouře však lodi nedovolila přistát v cíli. Dívka byla nucena vrátit se do Alexandrie.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář