Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (13)

17. 3. 2017

blessed_miriam_baouardy---kopie.jpg

Sv. Marie od Ukřižovaného Ježíše (1846 - 1878)

Znovu se nalodila, aby v Akkonu hledala svého bratra. A znovu strašlivá bouře donutila jejich loď změnit směr a přistáli v Bejrútu. Miriam zřejmě zapomněla, co jí Řeholnice předpověděla: že svého bratra už nikdy neuvidí. Bůh však i tyto neúspěšné pokusy využil k uskutečnění Svých Plánů. V Bejrútu vstoupila Miriam do služby rodiny Attalů. Po šesti měsících zcela oslepla. Její slepota trvala čtyřicet dní, při kterých se utíkala ke Svaté Panně. "Pohleď, má Matko," řekla Jí, "na všechno trápení, které tu se mnou mají. Starají se o mě, jako bych byla jejich vlastní dítě, a já bych se zatím měla starat o ně. Kéž by se tak Tobě a Tvému Božskému Synu zachtělo vrátit mi zrak!" Jakmile dokončila tuto modlitbu, ucítila, jak jí něco spadlo z očí, a náhle zase prohlédla - k velkému úžasu lékařů, kteří všichni svorně prohlašovali, že její choroba je nevyléčitelná. Zanedlouho poté spadla z vysoké terasy a tento pád jí přivodil hrozná zranění po celém těle. Paní Attala, která s úžasem zjistila, že z celého jejího těla vychází nádherná vůně, ji měsíc ošetřovala, jako by to byla její vlastní dcera, ale stav Miriam se nezlepšoval. Když se jednou v noci dívce zjevila Panna Maria, zvolala: "Matko moje, prosím, vezmi mě k Sobě!"
"Miriam," odpověděla Svatá Panna, "nemohu si tě ještě vzít, protože tvůj čas se ještě nenaplnil. Zatím ti poradím tři věci: slepou poslušnost, dokonalou lásku k bližnímu a nesmírnou důvěru v Boha, bez jediné starosti o zítřek nebo o cokoli, co by se ti mohlo stát."
Přítomnost Matky Boží naplnila dům Oslnivým Světlem a Krásnou Vůní, takže se všichni seběhli k nemocné. A nalezli ji zdravou. Poprosila je o něco k jídlu, ačkoliv od nehody nemohla spolknout nic pevného. Byla jen trochu slabá, ale i tato slabost, kterou jí Panna Maria nechala jako vzpomínku na její neutěšený stav, brzy zmizela. Pověst o tom Zázraku se rozšířila po celé zemi a ještě dlouho se o Něm s úžasem vyprávělo. (1)
Než pokročíme v našem vyprávění dál, k příjezdu Miriam do Francie, připomeneme ještě několik dalších divů, které se vážou k tomuto úseku jejího života.
Jednoho dne ji Pán poslal říct jedné dámě, aby se zbavila svých plesových šatů, které pořídila za tisíc franků. Dáma se takové zprávě vysmála, proto jí Miriam, pod vlivem Vnuknutí, řekla: "Tak vám tedy prozradím, madam, že až si příště obléknete tyto šaty, shoříte a vaše dítě s vámi." 
A stalo se přesně to, co předpověděla: šaty na dámě chytly od ohně a od nich byt, ve kterém bydlela, takže uhořela, a stejně tak její dítě v kolébce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář