Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (14)

13. 4. 2017

blessed_miriam_baouardy.jpgSv. Marie od Ukřižovaného Ježíše (1846 - 1878)

Když byla v Alexandrii ve službě u jiné bohaté dámy, zaslechla vyprávění o krajní nouzi jedné rodiny: všichni její členové onemocněli a neměli nikoho, kdo by se o ně staral. Velkorysá dívka okamžitě podala výpověď. Dámu to rozčílilo tak, že vyprovodila Miriam ze schodů s holí a ztloukla ji. Rány dívku bolely ještě dlouho, ale nijak se nad tím nepohoršovala. Spěchala se nastěhovat do chudičké místnosti, kde bydlela nemocná rodina. Otec, matka i děti leželi na špinavých lůžkách, musela jim je nově povléct. Noc za nocí, den za dnem se s láskou starala o nebohé pacienty. Dokonce šla žebrat, aby jim opatřila oděv a potravu. Po čtyřiceti dnech této oddané služby se jí konečně dostalo útěchy: všichni členové rodiny se uzdravili.
Při jedné ze svých cest potkala dívku jménem Rozálie, která tajně opustila svoji zámožnou rodinu, aby žila v panenství a chudobě pro Ježíše Krista. Přestože se nikdy předtím nesetkaly, oslovily se svými jmény - Miriam a Rozálie - a strávily celou noc povídáním o Ježíši, své Jediné Lásce. Vyprávěly si své životy a vzájemně si slíbily, že to vše uchovají jako nezrušitelné tajemství, aby je nikdo neodhalil a mohly dál uchovat poklad svého panenství.
Právě někdy v této době požádal Pán Miriam, aby se po celý rok postila pouze o chlebu a vodě. Dívka se o tom nemohla sama rozhodnout bez svolení svého zpovědníka. Hlavně myslela na to, že je už tak dost slabá, a přitom musí vydělávat na živobytí prací. Několik dní takto váhala. Aby ji Bůh přesvědčil, dopustil, že její žaludek neudržel žádnou potravu. Zkusila tedy začít s postem a zjistila, že s tím nemá nejmenší potíže. Rozhodla se zajít za jedním ctihodným knězem, který jí dal svolení, aby ve svém pokání pokračovala. Po celý tento rok byla podivuhodně zdravá.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář