Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (15)

14. 5. 2017

blessed_miriam_baouardy---kopie.jpgSv. Marie od Ukřižovaného Ježíše (1846 - 1878)

Nyní si znovu poslechněme přímo její vyprávění o tom, co následovalo: "Abych vám ukázala svoji nevědomost, ještě povím, jak mě na jedné z cest po moři přepadly hrozné myšlenky. Myslela jsem, že jsem vinna všemi hříchy. Hned jak jsme přistáli, běžela jsem ke zpovědi. Žalovala jsem na sebe, jako bych spáchala všechny hříchy, ze kterých mě má mysl obviňovala. Kněz ke mně dlouze a naléhavě promlouval, aby mě přivedl k pokání. Před rozhřešením mě požádal, abych slíbila Bohu, že se polepším. Odpověděla jsem mu: ´Otče, já vám to nemůžu slíbit.´ Chtěla jsem tím říct, že svoje myšlenky nemohu ovlivnit. Pro toho Božího služebníka to však byl důkaz nejen o mé vině, ale navíc i o mé zatvrzelosti, a s hroznými výhrůžkami mě poslal pryč bez rozhřešení. Nevěděla jsem, co si počít, byla jsem už zoufalá. Jako vždy jsem se tedy obrátila ke své Nebeské Matce. A uslyšela jsem Hlas, jak mi říká:
´Jdi do této ulice, vstup do tohoto domu, a dostane se ti vysvětlení i útěchy.´
Vstala jsem a šla na určené místo. Zaklepala jsem a Sladký, Nebeský Hlas mi odpověděl: ´Pojď dál.´  Vstoupila jsem a ocitla se před Ženou, která mi řekla:
´Pojď blíž, Miriam. Nenacházíš útěchu, ale svojí vinou, vždyť jsi žádný hřích nespáchala. Miriam, mít hrozné myšlenky není hřích; hřích by to byl teprve tehdy, kdyby s tím duše souhlasila. Špatně ses tedy vyjádřila. Vrať se ke svému zpovědníkovi a vysvětli mu vše tak, jak jsem ti to teď pověděla.´ 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář