Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (16)

21. 6. 2017

marie-od-ukrizovaneho-jezise-3.jpg

Sv. Marie od Ukřižovaného Ježíše (1846 - 1878)

Strávila jsem s tou Osobou celou noc, tak dobře mi rozuměla. Mluvily jsme o Ježíši a o Nebi. Nazítří brzo ráno jsem se vydala za tím samým knězem a vysvětlila mu vše tak, jak mi to pověděla ta neznámá Paní. Zpovědník mě tentokrát místo výčitek zahrnul jen slovy povzbuzení.
A ještě si poslechněte, co se mi stalo na moři, abyste viděli, jakou moc má víra, i když je to víra hříšnice. Přišla strašlivá bouře a kapitán se po marných pokusech odolávat větru a vlnám vzdal veškeré naděje. Cestující se v nepopsatelném zmatku vrhali do záchranných člunů. Kapitán je počítal, ale jeden člověk stále chyběl. Rychle seběhl do podpalubí, až přišel k mojí kajutě. Ležela jsem a hluboce spala. Vzbudil mě křikem: ´Vstávejte! Oblečte se a honem do záchranného člunu, jsme ztraceni!´ Oblékla jsem se a vyšla na palubu. Dostala jsem vnuknutí modlit se, ale nejdřív jsem všem vytkla jejich nedostatek víry. Poklekla jsem, rozpřáhla ruce a s očima k Nebi jsem řekla: ´Pane Ježíši, Ty jsi Všemocný, utiš to moře.´ Jakou moc má víra! Věřili byste tomu? Bouře ustala, vlny se zklidnily, byli jsme zachráněni. Vida, co udělal Bůh pro takovou hříšnici, jako jsem já, pro jediné zvolání ve víře. Kdybychom tak jen měli víru, velikou víru, dostali bychom od Boha všechno!"
Ke kolika podobným událostem ještě mohlo dojít, ale Miriam o nich skromně pomlčela! Těch pár, které jsme uvedli, jistě postačí k tomu, abychom si uvědomili její výjimečnost.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář