Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (27)

1. 12. 2018

blessed_miriam_baouardy---kopie.jpg

Sv. Marie od Ukřižovaného Ježíše (1846 - 1878)

Miriam také spatřila nadpřirozeným způsobem smrt jedné řeholnice od svatého Josefa, která pobývala v Palestině. O několik týdnů později přišel dopis, který pravdivost tohoto zjevení potvrdil. Předpověděla i jiné události, které se pak naplnily tak, jak řekla.
Představená se snažila tyto zvláštní Milosti držet v tajnosti, jak jen to šlo. Bůh však několikrát dopustil, aby jich byla svědkem celá komunita, a pak už o nich mluvili všichni. Jak tomu bývá v podobných případech, utvořily se i zde dva tábory: tábor nadšených sester a tábor sester nedůvěřivých. Dospělo to až do takového bodu, že byl vyhlášen zákaz hovoru na toto téma. A co víc: postulantce zakázali mít extáze před ostatními sestrami. Bůh má rád poslušnost: začal tedy Miriam udělovat tyto Své Milosti už jen v noci.
Jednou zase dala magistra postulantce Obrázek našeho Pána a poslala ji modlit se do kaple. Zde se jí ve Svatostánku zjevil Ježíš s Pěti Ranami a Trnovou Korunou, zpod které vytékaly Potůčky Krve. Náhle spatřila jakoby žhavé uhlíky, které z Jeho Rukou padaly na hlavy hříšníků. Panna Maria klečela před Svým Synem a zapřísahala Ho, aby viníky ušetřil. Ježíš Jí s Velikým Smutkem odpověděl: "Jak je Můj Otec zneuctěn! Jak je Můj Otec zneuctěn!! Postulantka se vrhla k Ježíši, natáhla ruku k Ráně u Jeho Srdce a zvolala: "Můj Bože, dej mi, prosím, všechno utrpení, ale měj Slitování s hříšníky." Po této extázi našla na své ruce krev. Magistra, která vše viděla, jí ruku umyla, ale nenašla sebemenší zranění. Od té doby trpěla Miriam bolestmi v levém boku a každý pátek z tohoto boku krvácela. Nikomu o tom nic neřekla. Každou stopu po krvi vždy pečlivě umyla.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář