Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (29)

27. 5. 2019

blessed_miriam_baouardy---kopie.jpg

Sv. Marie od Ukřižovaného Ježíše (1846 - 1878)

Poslední magistra, která měla Miriam na starosti v kongregaci svatého Josefa, toužila po životě v přísnějším řádu a nakonec získala svolení vstoupit na Karmel - klášter v Pau už předtím souhlasil s jejím přijetím. Za těch pár týdnů, kdy byla Miriam pod jejím vedením, si začala Malé Arabky velmi vážit. Proto ji představila matce Elii (1), představené Karmelu v Pau, aniž by jí zatím cokoli pověděla o jejích nadpřirozených stavech. Matka Elie souhlasila, že přijme i tohoto ubohého sirotka. Miriam tedy se svou bývalou magistrou odjela z Marseille, aby dorazila na Karmel v Pau v předvečer Slavnosti Nejsvětější Trojice roku 1867. K tomu se váže i jedna vize, kterou měla ještě jako dítě a kterou nám sama vyprávěla: "Zdálo se mi, že vidím Ježíše, Jeho Svatou Matku a u Jejich Nohou svatého Josefa a jednu ženu, kterou jsem neznala. Běžela jsem se schovat pod Plášť svatého Josefa, jako bych měla strach z té neznámé, přestože se zdála být dobrá a hodná. Ježíš s Marií se na Sebe dívali a usmívali se. V tom se ale ujala slova ta neznámá žena:
´Velký světče,´ řekla svatému Josefovi, ´na zemi jsi mi nikdy nic neodmítl, že mě vyslyšíš i v Nebi? Dej mi, prosím, to dítě.´
Svatý Josef zvedl oči k Ježíši a Marii a pak mě poslal k té neznámé, pochopila jsem, že to byla svatá Terezie. Všechen můj strach se rozplynul, zamilovala jsem si Terezii jako svoji matku."
Její vize se nyní naplnila: Miriam, původně dítě svatého Josefa, se stala dcerou svaté Terezie a přijala jméno Miriam od Ukřižovaného. Také se tím završilo už dříve zmiňované Proroctví oné Zázračné Řeholnice.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář