Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (31)

25. 8. 2019

blessed_miriam_baouardy---kopie.jpg

Sv. Marie od Ukřižovaného Ježíše (1846 - 1878)

Převorka velmi brzy pochopila, jaký poklad jí Bůh svěřil do rukou. I když chvíli váhala, zda si jej může ponechat: všechny ty nadpřirozené Dary totiž jako by jen čekaly na klauzuru, aby se mohly projevit v plné síle. Avšak její pokora, poslušnost, milosrdenství, dobrovolné umenšování se, obava, aby při svých extázích nebyla viděna, všechny tyto Známky Božího Působení byly v její duši tak zářivé, že rozehnaly všechny pochybnosti. Místo obav nastoupila vděčnost spojená s úctou.
Už v den svého vstupu sestra Miriam prohlásila o jedné postulantce, kterou uviděla, že není stvořená pro Karmel. Odchod této postulantky nedlouho poté její předpověď potvrdil.
Komunitu hluboce dojímal pohled na novou sestru u Ježíšových Nohou v oktávu Božího Těla, který následoval po jejím příchodu. Způsob, jak spínala ruce, jak skláněla hlavu, jak si tiskla pravou ruku na srdce, jako by je chtěla nabídnout svému Bohu. Eucharistie byla pro Miriam jako ten nejsilnější magnet. Kolikrát musela požádat o dovolení opustit chór, aby neupadla do extáze před sestrami!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář