Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (8)

2. 10. 2016

blessed_miriam_baouardy---kopie.jpg

Sv. Marie od Ukřižovaného Ježíše (1846 - 1878)

Zatímco na dívčině těle páchali tento ohavný zločin, její duše se ocitla ve vytržení: "Zdálo se mi," vyprávěla, "že jsem v Nebi - viděla jsem Pannu Marii, anděly a svaté, kteří mě vítali s velikou laskavostí. Viděla jsem mezi nimi také své rodiče. Hleděla jsem na Zářící Trůn Nejsvětější Trojice, na našeho Pána Ježíše v Jeho Lidství. Nebylo tam slunce ani žádné lampy, a přesto všechno jasně zářilo. Překypovala jsem radostí ze všeho, co jsem viděla, náhle mi však někdo řekl: Jsi sice panna, ale tvůj čas se ještě nenaplnil. Sotva pronesl ta slova, Zjevení zmizelo a já jsem přišla k sobě. Nevím, kdo mě tam donesl, ale ocitla jsem se v malé opuštěné jeskyni, položená na prostém lůžku. Byla u mě jedna řeholnice, která byla tak hodná a sešila mi krk. Nikdy jsem Ji neviděla jíst ani pít. Stála v záhlaví mé postele a bez oddechu mě ošetřovala s velikou Něžností a v naprostém tichu. Byla oblečená v krásných blankytně modrých šatech, průsvitných a jakoby měňavých, se závojem stejné barvy.
Od té doby jsem viděla nejrůznější řeholní hábity, ale žádný nebyl jako ten Její. Jak dlouho jsem tam byla? To nedokážu říct přesně, myslím, že asi tak měsíc. Během té doby jsem nic nejedla, řeholní sestra mi pouze čas od času vlhčila rty houbičkou bílou jako sníh. Je pravda, že jsem většinu času prospala."
"Poslední den mi řeholní sestra nabídla polévku tak dobrou, jakou jsem ještě nikdy nejedla. Když jsem dojedla svou porci, poprosila jsem Ji o přídavek. Řeholnice prolomila ticho a řekla mi: 
´Miriam, v tuto chvíli to stačí; později ti ji dám znovu. Pamatuj, abys nebyla jako ti lidé, kteří nemají nikdy dost. Řekni si vždycky: <To stačí> a Pán Bůh, který vše vidí, se postará o všechny tvé potřeby. Buď stále radostná, navzdory všemu, co by tě mohlo trápit, a Dobrý Bůh ti sešle vše nezbytné. Nikdy neposlouchej Ďábla: vzdoruj mu, neboť je velmi lstivý. Když budeš Pána Boha o něco prosit, nedá ti to vždycky hned, aby tě vyzkoušel a viděl, jestli ho miluješ pořád stejně; ale jen o trochu později tě vyslyší, jen když budeš stále pokojná a budeš Ho milovat. Miriam, Miriam, nikdy nezapomeň na Milosti, které ti Pán udělil. Až se ti přihodí něco těžkého, pomysli na to, že tak to chce Bůh. Buď stále plná lásky k bližnímu; musíš ho milovat víc než sebe.
Svoji rodinu už nikdy neuvidíš, pojedeš do Francie, kde se staneš řeholnicí: nejdříve dítětem svatého Josefa a potom svaté Terezie. V jednom domě oblékneš karmelitánský hábit, v druhém složíš sliby a zemřeš ve třetím, v Betlémě.
Tvoji příbuzní tě budou hledat; i ty sama budeš v pokušení se jim dát poznat. Ale varuj se toho, jinak bys už nikdy znovu neokusila tuto polévku.
Budeš v životě mnoho trpět, budeš znamením odporu.´"

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář