Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (6)

3. 12. 2018

therese1.jpg

Sv. Terezie od Dítěte Ježíše a Svaté Tváře (1873 - 1897)

Návrat do ulice Saint-Blaise
V jednom roce už dívenka sama chodí. Rodina se nemůže dočkat, až se jim vrátí. Datum návratu je stanoveno na čtvrtek 2. dubna 2874. V tento den jásavé rodinné radosti má Terezie poprvé na sobě šatičky a střevíce modré barvy a bílý čepeček. "Nikdy jsem neměla takové silné dítě, kromě té první; zdá se být velmi inteligentní, jsem moc šťastná, že ji mám. () Bude krásná a už teď je půvabná."
Terezie ve svých patnácti měsících, silně ovlivněná rokem stráveným na venkově, objevuje rodinný svět: tři místnosti v přízemí, pokoje v patře, malá zahrádka, kde tatínek postavil houpačku. Dítě k ní přivazují šňůrou. "Když ji dost nerozhoupají, křičí." Okny vidí prefekturu na druhé straně ulice. Bude si tam v doprovodu Celiny chodit hrát s Genny Bechard, "malou prefektkou". Ale rozlehlé místnosti, balkony, park, všechen ten luxus jí nahání strach. Má raději svou malinkou zahrádku.
Téměř každou neděli píše paní Martin svým dvěma dcerám do penzionátu v Le Mans a Guérinovým do Lisieux. Dopisy oplývají podrobnostmi o tom, co dělá a jak se chová malá poslední, jak roste a jake je temperamentní.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář