Jdi na obsah Jdi na menu
 


Životopis (41)

4. 3. 2018

280px-santa_teresa_de_los_andes.jpg

Sv. Terezie od Ježíše de Los Andes (1900 - 1920)

Dopisy do dvou klášterů
Juanita svěřuje mamince, že má v úmyslu napsat převorce kláštera v Los Andes a převorce kláštera Viña del Mar. Navrhuje, že se osobně dostaví do Carmen Alto di Santiago a promluví si s převorkou. Zde je první dopis do Los Andes:
"Santiago, 5, září 1917. Ctihodná matko, už víte od Graciely, že mám ráda karmelitky a vážím si jich a že je mým přáním žít jednoho dne s nimi. Mám však mnoho obtíží. Ta hlavní je mé chatrné zdraví. Svěřila jsem tuto záležitost Panně Marii a věřím, že mi otevře brány tohoto požehnaného útočiště, bude-li to Boží Vůle, neboť já si to velmi přeji. Pomozte mi, prosím, ctihodná matko, modlitbami svými a modlitbami komunity, abych dostala od Ježíše tuto Milsot, přestože nejsem hodna tak Velké Milosti... Neznám žádnou karmelitku osobně. Pouze jsem četla o životech sester Terezie od Dítěte Ježíše a Alžběty od Trojice. Tehdy jsem pochopila, že Karmel je kousek Nebe a že náš Pán mě volá na tuto Svatou Horu.
Jak moc si přeji, ctihodná matko, dát se celá Ježíši! Proste Ho, abych se Mu nabídla čistá a aby se svět nedotkl mého srdce. Proste Pannu Marii, aby mě chránila pod Svým Mateřským Pláštěm. Jak velice si přeji věnovat se modlitbě a žít ve stálém spojení s naším Pánem! Teď se snažím usebrat se v mé duši: klaním se Mu, utěšuji Ho a miluji mého Ježíše...
Také vím, že pokud vstoupím na Karmel, bude mě čekat utrpení, ale to mi není neznámé, v něm nacházím svou radost, protože na Kříži je Ježíš, a On je Láska... Život karmelitky je utrpení, láska a modlitba, a Ježíš mě už odmalička těmto třem věcem učil...
Co říkáte, ctihodná matko, na tento dlouhý dopis? Vaše mateřské srdce mě jistě dokáže omluvit a bude ve svých modlitbách pamatovat na svou ubohou ovečku..." (Dp 14).

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář