Jdi na obsah Jdi na menu
 


Životopis (58)

12. 4. 2019

280px-santa_teresa_de_los_andes.jpg

Sv. Terezie od Ježíše de Los Andes (1900 - 1920)

"Žiji s Ním"
O svém nadměrném zaměstnání napíše Juanita jen otci Blanchovi: "V tuto adventní dobu se věnuji modlitbě... Nemohu se modlit každý den, protože mi to pracovní povinnosti neumožňují. Nevěřila jsem, že život doma je život oběti. Věřte mi, ctihodný otče, že mi to slouží jako příprava na řeholní život. Moje matka mi neustále něco přikazuje a vytýká mi, když neudělám všechno dobře, často bezdůvodně. Nevím, jak poděkovat Pánu, že toto vnuká mé matce, protože tak mohu stále žít s křížem, který je Znakem Jeho Lásky.
Jak je pro mě občas těžké mlčet! A když odpovím, slíbila jsem si, že políbím zem, abych se pokořila, a poprosím maminku za odpuštění. Snažím se také poslouchat podřízené, jako Ježíš v Nazaretě. Chci, aby nikdo nepojal podezření, že určité věci jsou pro mě obětí, ale jelikož to nedávám najevo, všichni si myslí, že je to jediný prostředek, jak dosáhnout svatosti, a že pro lásku k Bohu se mi to podaří a že snesu všechno...
Snažím se dodržovat denní řád, jak jen mohu, ale skoro nikdy nemůžu vstát v pět, protože mi nařídili spát sedm hodin a často musím jít spát až o půlnoci, protože mám až do této doby práci. Je to však Boží Vůle a já se podřídím" (Dp 45).
"Děkuji Pánu, že se mám všude dobře; jsem šťastná, kamkoli se dostanu; tak tomu není u jiných dívek, které se všude setkávají s obtížemi" (Dp 50).
A opravdu, líbí se jí všude - u kamarádek, na venkově, na pláži.
Její radostnost vyplývá z neustálého spojení s Ježíšem: "Kamkoli jdu, On je se mnou, v mém ubohém srdci. Jeho Dům je tam, kde bydlím, je to mé Nebe na zemi. Žiji s Ním, a i když jdu na procházku, hovoříme spolu a nikdo nás nemůže přerušit" (Dp 40).
O víkendech se setkává se spolužačkami s koleje, z externátu i s dalšími přítelkyněmi, které doma vzdělávaly vychovatelky.
U Brunera Prieta hraje Juana Bruner na klavír a Juanita ji doprovází svým krásným hlasem. Když její přítelkyně hraje, Juanita zpívá a dívá se přitom do zrcadla, aniž by se viděla. Někdo by řekl, že je to marnivá zamilovaná dívka zpívající zamilovanou píseň... Ano je zamilovaná a obrací se k Pánu: "Zde je srdce, které Ti celé náleží, klaním se Ti, miluji Tě, učiň, abych byla navždy Tvá" (Dp 36).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář