Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modlitba ke sv. Terezii od Ježíše

terezie_z_avily.jpg

Svatá Terezie od Ježíše, odhal všem křesťanům vnitřní svět duše, poklad ukrytý v našem nitru, zářivou komnatu Boží. Dej, aby si svět kolem nás uchoval stopu Stvořitele a aby byl otevřenou knihou hovořící o Bohu. Přijmi mou přímluvu za duše oslavující bez ustání Boha, za ty, kteří přijali velkou důstojnost Božích přátel, za ty, kteří hledají Boha v temnotách, aby se jim zjevilo Světlo, jímž je Kristus.

Žehnej těm, kteří touží po porozumění a po harmonii, kteří jsou strůjci bratrství a solidarity, protože ti, kteří slouží Pánu, si musí být navzájem oporou a protože láska roste také ve vzájemném sdílení . Chraň lidi na moři i na polích, zaměstnané i zaměstnavatele, chraň seniory, kteří v tobě nalézají vzor moudrosti a neustálé kreativity.

Žehnej rodinám, mládeži a dětem. Ať nalézají svět pokoje a svobody důstojný lidí povolaných ke společenství s Bohem, svět, ve kterém se budou moci rozvíjet lidské ctnosti pozvednuté ve tvé osobě ke slávě křesťanské svatosti: pravda, spravedlnost, vytrvalost a úcta k člověku, mírnost a upřímnost, přátelství a vděčnost.

(Sv. Jan Pavel II.)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář